Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja Spletnega naročila RANGUS, mlinarstvo in trgovina, Dol. Vrhpolje d.o.o.

Splošni pogoji poslovanja spletnega naročila določajo pogoje naročila izdelkov, ki jo izvaja podjetje Rangus, mlinarstvo in trgovina, Dol. Vrhpolje d.o.o., Dolenje Vrhpolje 15, 8310 Šentjernej(v nadaljevanju ponudnik). Splošni pogoji poslovanja Rangus, mlinarstvo in trgovina, Dol. Vrhpolje d.o.o. Spletnega naročila so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi e-poslovanja. Spletno naročilo Rangus, mlinarstvo in trgovina, Dol. Vrhpolje d.o.o. je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in naročilu izdelkov uporabnikom. Upravlja jo podjetje Rangus, mlinarstvo in trgovina, Dol. Vrhpolje d.o.o. Naročnik je oseba, ki uporablja naš sistem in izvede naročilo, torej naročnik izdelkov v Spletnem naročilu Rangus, mlinarstvo in trgovina, Dol. Vrhpolje d.o.o.
Rangus, mlinarstvo in trgovina, Dol. Vrhpolje d.o.o. in naročnik urejata medsebojne obveznosti pri naročilu prek Spletnega naročila Rangus, mlinarstvo in trgovina, Dol. Vrhpolje d.o.o. s temi splošnimi pogoji.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje Spletnega naročila Rangus, mlinarstvo in trgovina, Dol. Vrhpolje d.o.o., pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in naročnikom.

Osebna izkaznica
Naziv: Rangus, mlinarstvo in trgovina, Dol. Vrhpolje d.o.o.
Naslov: Dolenje Vrhpolje 15, 8310 Šentjernej
E-pošta: mlinarstvo.rangus@siol.net
Telefon: 07 /30- 71- 617
GSM: 041- 939- 671 ( Anton )
Fax: 07/30- 71- 611
Identifikacijska št. za DDV: SI60458763
Matična številka: 5494761

Plačilne metode

    Plačilo po povzetju – Pri plačilu ob prevzemu je mogoče le plačilo z gotovino, morate biti – ne glede na vrednost naročila – ob prevzemu osebno prisotni. Stroške dostave krije naročnik.

Do popolnega plačila izdelkov iz posameznega naročila ostanejo naročeni izdelki v lasti Rangus, mlinarstvo in trgovina, Dol.Vrhpolje d.o.o., čeprav bi bili dostavljeni naročniku. V primeru neplačila oz. nepopolnega plačila ima Rangus, mlinarstvo in trgovina, Dol.Vrhpolje d.o.o. pravico, da od kupca zahteva vračilo izdelka v brezhibnem stanju.
Ponudnik izda račun na trajnem mediju (papir), ki je dokaz za reklamacij.

Cenik za Spletno naročilo
Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridržujemo si pravico do sprememb cen, če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila ( plačilo po povzetju ) in pod zgoraj navedenimi pogoji. Navedene cene veljajo za naročilo v Spletnem naročilu Rangus, mlinarstvo in trgovina, Dol. Vrhpolje d.o.o.
V primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik naročniku omogočil odstop od naročila, hkrati pa bo naročniku ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Veljavnost akcijske ponudbe
Roki veljavnosti akcije, ki se med sabo lahko razlikujejo, so navedeni ob akcijski ponudbi.

Pravica do odstopa od naročila, vračilo blaga
Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od dobave blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov mlinarstvo.rangus@siol.net. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu, pri čemer sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije naročnik oz. kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 30 dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe.
Kupec mora blago vrniti na naslov:
Rangus, mlinarstvo in trgovina, Dol. Vrhpolje d.o.o.
Dolenje Vrhpolje 15
8310 Šentjernej
V primeru, da želite dodatne informacije oz. imate reklamacijo, se lahko obrnete na mlinarstvo.rangus@siol.net

Dobavni rok
Dostava moke poteka le ob delovnih dnevih Pošte Slovenije. Če je izdelek na zalogi, je dobavni rok največ dva delovna dneva od prejetja elektronskega obvestila na vaš e-poštni naslov, da je vaše naročilo odposlano, v nasprotnem primeru pa ustrezno dlje.

Pravica do zasebnosti
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni prek spletne strani Rangus, mlinarstvo in trgovina, Dol. Vrhpolje d.o.o., bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in druge potrebne komunikacije.

Komunikacija
Obvestila o mesečnih akcijah in reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil ter obvestil o mesečnih akcijah, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

Odveza odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, objavljenih na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko značilnosti izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnih straneh. V takšnem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti mlinarstvo.rangus@siol.net ali po klasični pošti na naslov:

Rangus, mlinarstvo in trgovina, Dol. Vrhpolje d.o.o.
Dolenje Vrhpolje 15
8310 Šentjernej
Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti naročniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo po najboljših močeh prizadeval za sporazumno rešitev morebitnih sporov. V primeru, da spor med ponudnikom in uporabnikom ni mogoče rešiti z dogovorom, je za nadaljnje reševanje spora pristojno sodišče v Novem mestu.