O nas

 https://www.lineapasta.com/en

Potrošniki z dneva v dan vse bolj povprašujejo po naravni in zdravi hrani. Kot domači mlin z dolgoletno tradicijo imamo pekov najljubši mlin z mlinskimi kamni, kar je osnova proizvodnje izdelkov družinske družbe in je eden izmed redkih mlinov v Sloveniji, ki obratuje na star tradicionalni način, ter prodaja moko na širše slovensko področje. Kvaliteta in trajnost kremena pri mletju moke sta znana že stoletja. Predlagamo, da naše izdelke ponudite prijaznim kupcem, ki že poznajo naše mlevske izdelke, ali pa jih bodo še spoznali. Mlin Rangus je v vasi Dolenje Vrhpolje, ki spada v občino Šentjernej. Podjetje se ukvarja z mletjem žit, izdelavo kaš, bio vzglavnikov in z ribogojstvom.

Video od pepelke do kraljice in 12 simpozij o ajdi je nastal v čast ajdi, čudoviti poljščini, ki vsebuje ogromno hranljivih snovi in je v današnji kuhinji nepogrešljivo živilo. Ker se zavedamo pomembnosti ajde in jo skušamo približati vsakemu izmed vas smo 25.8.2013 gostili tudi 12. simpozij o ajdi, posnetke si lahko ogledate v spodnjem videu.

ZGODOVINA

Začetki mlinarstva na Slovenskem segajo v drugo polovico 18. stoletja. Tu najdemo tudi začetke tega mlina, ki je tekom zgodovine zamenjal več lastnikov in 16. aprila 1912 prešel v last Janeza Rangusa iz Dolenjega Vrhpolja. Z mlinarstvom se je pozneje ukvarjal tudi njegov sin Anton Rangus. Sedaj mlinarsko tradicijo nadaljuje Anton Rangus mlajši, ki spada v tretjo generacijo mlinarjev.

pogodba1