13. Mednarodni simpozij o ajdi – Južna Koreja

Septembra 2016 je v Južni Koreji potekal 13. Mednarodni simpozij o ajdi, na katerem smo predstavili aktivnosti in novosti našega mlina. (brezglutenski izdelki)

Seminar UKC Ljubljana – ”Preobčutljivost in alergije na hrano II”

V univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana smo se udeležili seminarja ” Preobčutljivost in alergije na hrano II” ter predstavili brezglutenske izdelke.

13. Slovenski simpozij pekarstva, mlinarstva in slaščičarstva

13. Slovenski simpozij pekarstva, mlinarstva in slaščičarstva ”Mlinarstvo in pekarstvo”, 11. maja 2016 v Portorožu.

OBISK MINISTRA MAG. DEJANA ŽIDANA

Naš mlin je obiskal minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan.

 

Biofach 2016

Udeležili smo se sejma Biofach 2016 v Nurembergu.

Predstavitev brezglutenske linije izdelkov blagovne znamke Rangus

Predstavitev brezglutenske linije izdelkov blagovne znamke Rangus  na INTERSLAST –INTERNATIONAL CONFECTIONARY CONGRESS 13-14 NOVEMBER 2015 TERME TUHELJ HR

Evropska konferenca o ajdi IBRA 2015

Udeležili smo se evropske  konference o ajdi IBRA 2015 ( Ajda v Evropi: Zgodovina, kultura, gastronomija in prehrana ), od 10.-12. decembra v Luksemburgu, kjer smo predstavili novosti iz našega mlina. Za več informacij klikni tukaj.

Prava ideja

V veliko veselje nam je bilo, ko so nas povabili v oddajo Prava ideja – poslovno podjetiško oddajo, katera predstavlja različne zgodbe o uspehu.

O nas so zapisali:
“Mlinarstvo Rangus iz Šentjerneja nadaljuje več kot 100-letno tradicijo svojih prednikov. Ukvarjajo se z mletjem žit, izdelavo kaš, bio vzglavnikov in ribogojstvom. V moko in kašo na leto predelajo okoli 500 ton – največ ajde. Eden njihovih glavnih adutov je tatarska ajda, pozabljena stara sorta, pod blagovno znamko podjetja pa sicer najdemo več kot 35 izdelkov. Večino moke zmeljejo na star način – na kamne. Tradicionalno pridelavo in predelavo dopolnjujejo z inovativnimi postopki. Maja letos so na trg poslali prve slovenske brezglutenske izdelke.”

Biofach 2015

Udeležili smo se sejma Biofach 2015 v Nurembergu na katerem smo predstavili svoje izdelke s poudarkom na bio ter brezglutenskih izdelkih.